Logika Közösség

A logika közössége csak egy lehet. Csak egy logika van. Csak egy valóság van. Csak egy igazság van.


Matematikus, megvilágosodott, Názáreti Jézus Krisztus logikájának értője és követője ( így a három együtt nem nehéz )


- Édes fiam, ki ez a Herbály Attila, akit feltelefonálsz hajnal 2-kor, felveszi a telefont, felébresztetted legmélyebb álmából, és két percen belül keni-vágja a matematikus képzés egyik speciál kollégiumának legnehezebb kérdéseit?

- Ha Attila valamit tud, azt nagyon tudja.

Matematikus, megvilágosodott, Názáreti Jézus Krisztus logikai követője ( így a három együtt nem nehéz )

- A válaszodban a ....jelenti?

- A mindennapi valóságot.

- Akkor a válaszod helyes. Tudod mennyi badarságot hallgatok már 20 éve? Pedig ilyen egyszerű a válasz. És én már 20 éve adom ezt a koant tanítványoknak.

 ( Egy zen mesterrel folytatott beszélgetésem, miután megmondtam neki a választ arra a koanra - elkalandozó elmével nem megválaszolható, tehát lehetetlen kérdésre - amelyet aznap adott számomra. ) 

( A zen tanítványok jelentős része egy koant kap mindössze egy életre, amelyre sem a választ nem tudja megadni haláláig, sem másik - helyettesítő - koant nem kap tanítójától. )(( Példa, koan-ra: Vándorúton jársz, egyetlen ruhád rajtad, egyetlen vékony és törékeny pálcád kezedben. Egy fal álja utadat. Utad merőlegesen neki vezet ennek a falnak. Nincs út se jobbra, se balra. Ha nem jutsz át a fal túloldalára, soha sem érkezhetsz hazaA fal végtelenül hosszú mind jobbra, mind balra. A fal legalább 10 méter magas, merőleges, aljától tetejéig sima, mint a csiszolt márvány, kőből épült. Nincs veled senki. Nincs nálad semmilyen más eszköz. A talaj sík balra is, jobbra is. Semmilyen fa sem nő a fal közelében. Hogyan jutsz át a túloldalra? Hogyan jutsz haza? ))Matematikus, megvilágosodott, Názáreti Jézus Krisztus logikai követője ( így a három együtt nem nehéz )

Semmi sem egyszerűbb, mint logikai követése az egyetlen embernek, aki hibátlanul született, hibátlanul élt, hibátlanul feltámadt.

Tanítása a legegyszerűbb: 

( Szeresd az igazságot. ) Szeresd az Urat a te Istenedet, teljes szívedből, teljes elmédből, teljes lelkedből, teljes erődből.

( Aki úgy szeret téged, mint önmagát - nem jobban és nem kevésbé - azt te is úgy szeresd, mint önmagadat. ) Szeresd a te felebarátodat, mint magadat.

Isten fiává válni? Logikai bölcsességét ismerni? Teremtő hatalmával élni? Az azért nem lehet rossz, ugye? ... Hát ez vár rád is.


Szeretnél jelentkezni tagnak?

Kérlek írd le, miért szeretnél jelentkezni?